Haberler

Detay

Türkiye Mezunları Cezayir'de Buluştu



Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca (YTB) düzenlenen programla Türkiye'de eğitim alan Cezayirli mezunlar bir araya geldi.

Cezayir'de bir otelde düzenlenen "Türkiye Mezunları Buluşması"na, Türkiye-Cezayir Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, YTB Başkanı Mehmet Köse, Türkiye Cumhuriyeti Cezayir Büyükelçisi Mehmet Poroy ve TİKA Cezayir Koordinatörü Orhan Aydın  ile Cezayirli mezunlar katıldı.

Programda konuşan YTB Başkanı Mehmet Köse, dünya genelinde 160'tan fazla ülkede Türkiye'de okuyup mezun olan 100 binin üzerinde kişi olduğuna dikkati çekti. Mezunların bir araya gelmesinin ve iletişimlerinin devam etmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Köse, "İki toplumun birbirini daha fazla tanıması, siyasi, kültürel ve ekonomik ilişkilerin daha ileri taşınması için mezunlarla ilişkiler önemlidir. Aynı zamanda 160 ülkeden katılım olması beklenen 25 Kasım'da İstanbul'da düzenlenecek olan Türkiye Mezunları Buluşması'na tüm mezunlarımızı bekliyoruz." dedi.

Tebbesa Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Hudda Mebruk da "Türkiye Mezunu olmak bizim için bir ayrıcalık. Yüksek lisansımı ve doktoramı Dokuz Eylül Üniversitesinde yaptım. 2014 yılında mezun oldum ve öğrencilerime yüksek lisanslarını ve doktoralarını Türkiye'de yapmaları için tavsiyelerde bulunuyorum" dedi.

Abdulbasit Mekki ise yüksek lisansını İstanbul Üniversitesinde yaptığını, bunun kendisine büyük bir deneyim kazandırdığını ve Türkleri daha yakından tanıma fırsatı bulduğu için mutlu olduğ​unu kaydetti.

0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.