MEZUNLARIMIZ

Detay

Prof.Dr. Aktam Jalilov



Aktam Jalilov lisans eğimini Taşkent Devlet Üniversitesi Felsefe bölümünde 1988 – 1992 yılları arasında tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde 1995 yılında; doktora eğitimini ise Taşkent Doğu Araştırmaları Enstitüsünde 1999 yılında tamamlama başarısı göstermiştir.

Çalışma hayatına Taşkent Devlet Ekonomi Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak başlayan Jalilov; 1996 – 1999 yılları arasında Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Ofisi Stratejik ve Bölgesel Araştırmalar Enstitüsünde araştırma görevlisi olarak bulunmuştur. Kariyerine 1999 – 2003 yılları arasında Özbekistan Dünya Ekonomisi ve Diplomasisi Üniversitesinde öğretim üyesi olarak devam etmiştir. 2004 yılında Indiana Üniversitesinde; 2005 yılında ise Harvard Üniversitesinde misafir araştırmacı olarak bulunmuştur. 2005 – 2009 yılları arasında Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Devlet ve Sosyal İnşa Akademisinde doçent; 2009 – 2011 yılları arasında ise aynı üniversitede Yabancı Ülkelerin Siyasi Sistemleri bölüm başkanı olarak görev yapmıştır. Hosei Üniversitesinde bir yıl misafir araştırmacı olarak bulunmasının ardından Özbekistan Cumhurbaşkanlığına bağlı Devlet Yönetim Akademisinde Sivil Toplumun Temelleri Bölüm başkanlığı görevine getirilmiştir. Sonrasında profesörlük unvanı almaya hak kazanan Jalilov, aynı üniversitede rektör yardımcısı olarak görev yapmaya başlamıştır. 2020 yılında Nagoya Üniversitesi Eğitim ve İnsani Gelişme Enstitüsünde ikinci doktora eğitimine başlamıştır. 2021 yılından itibaren Özbekistan Cumhurbaşkanlığına bağlı Devlet Yönetim Akademisinde Küresel Politika bölümünde profesör olarak; Gençlik Sorunları Araştırma ve Aday Personel Yetiştirme Enstitüsü müdürü olarak görev yapmaktadır.

Akademik verimlilik açısından önde gelen akademisyenler arasında yer alan Jalilov’un 62 yayınlanmış eseri bulunmaktadır. “Özbekistan Cumhuriyeti'nin gelişmesi için "İyi Yönetim" kavramının önemi”, “Küresel rekabette pandeminin görünürlüğü”, “Konfüçyanizm Politikası: Çin Dış Politikasının ABD'deki Çıkarlarını Gerçekleştirmede Kültür Politikası”, “Özbekistan Cumhuriyeti'nde gençlik politikası ölçüm endeksi”, “Toplum Eğitimi Bağlamında Mahalla'nın Dönüşümü”, “Çatışma Sonrası Afganistan: Belh Eyaletinin sosyo-ekonomik koşullarını iyileştirmenin yollarını araştırmak” çalışmalarının küçük bir kısmını oluşturmaktadır.


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.