Haberler

Detay

Bakü’de Uluslararası Türkiye Mezunları Azerbaycan Buluşması Gerçekleştirildi



30 Eylül 2023 tarihinde Bakü’de düzenlenen buluşma kapsamında dünyanın dört bir yanından Türkiye Mezun Dernekleri temsilcileri ve Azerbaycanlı mezunlarımız biraraya geldi. Buluşma kapsamında iki adet panel gerçekleştirildi.

“Türkiye Mezunları Küresel Sorunları Azerbaycan’da Tartışıyor” başlıklı panelde Prof. Dr. Kamran Musayev’in moderatörlüğünde Sudan’dan Halid Abuali, Moğolistan’dan Anksaikhan Sainjargal, Etiyopya’dan Amina Menur Mudessir ve Azerbaycan’dan Doç.Dr. Nazım Cafersoy küresel sistemin güncel sorunlarına kendi ülkelerinin bakış açılarıyla çözüm önerilerinde bulundular.

“Bölgesel Dengelerin Yeni Aktörü Azerbaycan” başlıklı panelde Prof. Dr. Vefa Kurban moderatörlüğünde Doç. Dr. Mehdi Genceli, Dr. Hatem Cabbarlı, Dr. Cavid Veliyev, Doç. Dr. Elza Semedova ve Araz Nesirov  Azerbaycan’ın son dönemdeki siyasi ve ekonomik görünümünü ortaya koyarak Kafkasya’nın jeopolitik dinamiklerindeki yeri ve önemini tartışmışlardır.

Panellerin ardından gerçekleşen ödül töreninde Türkiye Mezunu Akademisyenler ve İş Adamları Platformu Başkanı Doç. Dr. Telman Nusretoğlu, YTB Başkanı Abdullah Eren, Azerbaycan Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Fuad Muradov, T.C. Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı, Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Amrullayev ve KKTC Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Azerbaycanlı Türkiye mezunlarının başarı hikayelerinin anlatıldığı kısa filmlerin ardından ödül töreni gerçekleştirildi.

Programda; “Akademik ve Bilimsel Araştırmalar” kategorisinde Devlet Gümrük Akademisi Rektör Yardımcısı Araz Aslanlı, “Gazetecilik ve Medya” kategorisinde Dr. Mahir Garibov, “Kültür ve Sanat” kategorisinde Dr. Tünzale Memmedzade, “Ekonomi ve Girişimcilik” kategorisinde Behruz Hidayetzade, “Sağlık Alanında Çalışmalar” kategorisinde Doç. Dr. Firdovsi İbrahimov ve “Yaşam Boyu Onur” kategorisinde Ehtiram Guliyev ödüllerini aldılar.

Programın sonunda Karabağ Zaferi’nin kazanılması sırasında fedakarlıkla görev yapan Türkiye mezunu doktorlar Reşad Sultan, Efgan Ceferov, Vüqar Qurbanov ve Vügar Elekberov’a plaket takdimi yapıldı. 


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.