Haberler

Detay

Filistinli Türkiye Mezunları Gazze'de Düzenlenen İftar Programında Bir Araya Geldi



Türkiye'deki çesitli üniversitelerden mezun Filistinli doktor, akademisyen ve bürokratlar, Kudüs Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin Bati Seria ve Gazze’de düzenledigi iftar programinda bir araya geldi.

Kudüs Yunus Emre Türk Kültür Merkezince, isgal altindaki Bati Seria ile Israil ablukasi altindaki Gazze’de Türkiye'deki üniversitelerden mezun Filistinliler için iftar programi düzenlendi.

Isgal altindaki Bati Seria’nin Ramallah kentinde bulunan Türk restoraninda verilen iftara Türkiye'nin Kudüs Baskonsoloslugu yetkilileri, Filistin Iletisim Bakani Allam Musa, Kudüs Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Furkan Özdemir, Filistinli Türkiye Mezunlari Dernegi Baskani Mahmut Mustafa ve çok sayida Filistinli katildi.

Öte yandan Gazze Seridi’ndeki bir restoranda düzenlenen iftar programina ise, Gazze’deki Filistin Disisleri Bakani Vekili Gazi Hamad, Iletisim Bakani Vekili Süheyl Memduh ile Gazze Islam Üniversitesi Rektörü Nasir Ferhad katildi. 

Iftar programinda açiklamalarda bulunan Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Özdemir, "Kudüs Yunus Emre Türk kültür merkezi olarak Türkiye'den mezun olmus yaklasik 500 Filistinli kardesimizle beraber mübarek ramazan ayinda hem Bati Seria’da hem de Gazze’de iftar açmanin mutlulugunu yasiyoruz." dedi.
 
Özdemir, kültür diplomasisi yürüttüklerini vurgulayarak, “Bu cografyada iki ülke arasinda dostluk baglarini güçlendirecek faaliyet yapmaktan çok memnunuz. Türkiye’deki çesitli üniversitelerin degisik branslarindan mezun Filistinliler bugün Filistin’in basta üniversitelerinde, hastanelerinde olmak üzere, devletin farkli kademelerinde önemli yerlerde görev almaktadir.” seklinde konustu.

Türk ve Filistin mutfagindan çesitli yemeklerin sunuldugu iftar programi, tatli ve çay ikraminin ardindan son buldu. 





0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.