Haberler

Detay

Karadağ'da Türkiye Mezunları Buluşması Gerçekleştirildi



Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından dünyanın dört bir tarafında düzenlenen Türkiye Mezunları Buluşması, bu kez Karadağlı mezunları bir araya getirdi. Başkent Podgoritsa’da düzenlenen Türkiye Mezunları Buluşması programına Türkiye Mezunlarının yanı sıra Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Mehmet Köse, T.C. Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip, TİKA Podgoritsa Koordinatörü Ahmet Altun ve Karadağ Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cihan Özdemir de katıldılar.

Programda ilk konuşmayı Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip gerçekleştirdi. Büyükelçi Galip, konuşmasında böyle bir organizasyonun gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, kendi öğrencilik yıllarından anılarını ve tecrübelerini aktardı.

MEZUNLARIMIZIN BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMINDA BULUNMASINI ÖNEMSİYORUZ

Programda konuşan YTB Başkanı Mehmet Köse, Türkiye Mezunları Buluşmalarına büyük bir ehemmiyet verdiklerini, bu birlikteliklerin bir çatı altında sürdürülmesinin mezunlar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi noktasında önemli bir adım olacağını ifade etti. Başkan Köse konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

‘’Buradaki mezunlarımız için dertleri, talepleri olduğunda paylaşabilecekleri bir ortamın oluşturulması büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Zira burada birçok önemli şirketlerde çalışan mezunlarımız var. Aynı şekilde farklı kamu kurumlarında görev alan arkadaşlarımız var. Mezunlarımızın birbirlerinden haberdar olmaları, sürekli irtibat halinde olmaları, birbirlerine bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmaları her bakımdan fayda sağlayacaktır. Dünyanın dört bir yanında Mezun Buluşmaları gerçekleştiriyoruz. O ülkelerde de mezunlarımızın çok önemli görevler üstlendiklerini görüyoruz. Mesela Tanzanya’da Türkiye’de üniversite eğitimini tamamlamış, ülkesine döndükten sonra Bakan olmuş mezunlarımız var. Size yine Tanzanya ile ilgili bir bilgi aktarayım. 1 milyar $’lık bir ihaleyi bu ülkeye ciddi yatırımlar yapan bir Türk firması aldı ve bu işin organizasyonu ve yürütülmesi konusunda bizim Türkiye Mezunlarımız da aktif bir biçimde görev aldılar. Bunlar bizi sevindiren gelişmeler.”

İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ BİZİM EN BÜYÜK BEKLENTİMİZ

“Biz Türkiye olarak, ülkemizde eğitim gören uluslararası öğrencilerin mezuniyetlerinin ardından ülkelerine azami katkıyı sağlamalarını istiyoruz” diyen Başkan Köse şunları kaydetti: “Biz farklı bir gündemi, farklı bir ajandası olan bir ülke değiliz. Bizim mezunlarımızdan en önemli beklentimiz iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi ve Türkiye ile olan irtibatlarını güçlü tutmalarıdır. Sizler Türkiye mezunları olarak ciddi bir tecrübeye ve birikime sahipsiniz. Bu anlamda yeni dönemde Türkiye’yi tercih etmiş olan ya da tercih edecek olan öğrencilere yol gösterme, tecrübelerinizi aktarma konusunda sizlere önemli bir görev düştüğü kanaatini taşıyorum. Örneğin burada bazı mezunlarımızın iş bulmakta zorlandıklarını görüyoruz. Bu durum maalesef yanlış bölüm tercihlerinden de kaynaklanabiliyor. Ülkenizin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda adım atılması, Türkiye’ye yeni gelecek öğrencilerin bu anlamda bilgilendirilmesi siz mezunların yönlendirmeleriyle olacaktır”

Programda YTB Kültürel ve Sosyal İlişkiler Daire Başkanı Memet Kılıç da söz alarak Türkiye Mezunları web portalı hakkında bilgi verdi. Mezunlarımızın bu web sitesine girerek üye olabileceklerini, tüm gelişmeleri bu portal üzerinden takip edebileceklerini aktardı.​

Konuşmaların ardından Türkiye mezunları kürsüye gelerek söz aldılar ve Türkiye’de yaşadıkları döneme dair hatıralarını ve ilginç anılarını paylaştılar. Program, aile fotoğrafı çekimiyle son buldu.

0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.