Haberler

Detay

Kırgızistan'da Çalışma Ziyaretinde Bulunan YTB, Türkiye Mezunları İle Bir Araya Geldi



Kırgızistan'da çalışma ziyaretinde bulunan Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları (YTB) Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf, Türkiye'de mezun olan öğrencilerle bir araya geldi.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, TİKA Bişkek Program Koordinatörü Evren Rutbil, ataşeler ve müşavirlerin de katıldığı program, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

YTB Başkan Yardımcısı Yusuf burada yaptığı konuşmada, Kırgızistan'daki temasları çerçevesinde, Türkiye mezunlarının bir ülkenin kaderinde ne kadar etkili olduğunu gördüğünü anlattı.

Yusuf, Türk dünyasındaki çocukların Türkiye'de eğitilmesini öngören projeyi başlatanlara ve bu projeye emek veren her iki ülkenin yöneticilerine ve bürokratlarına teşekkür ederek, "Onların çabaları ve ileri görüşleri sayesinde bugün önemli başlangıçları yaşıyoruz." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin, Türk dili konuşan ülkelerle elinde ne varsa paylaştığının altını çizen Yusuf, "Türkiye karşılık gözetmeden, geri dönüş beklemeden veren ülke oldu. Bu öğrenci kardeşlerimiz bize ne verirler, ne getirirler ve biz bundan nasıl faydalanırız diye asla bir an bile düşünmedi." diye konuştu.

Yusuf, Türkiye'nin Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Azerbaycan'ın büyümesini, gelişmesini ve kalkınmasını istediğini vurgulayarak, "Kardeşlerimizle birlikte büyük geleceği birlikte kuralım. Yarınlara beraber yürüyelim. Birlik ve beraberlik içinde olalım istiyoruz." dedi.

Yusuf, Türkiye ile Kırgızistan arasında güçlü ilişkilere Türkiye mezunlarının katkısının büyük olduğunu vurguladı.


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.