Haberler

Detay

Pakistan Türkiye Mezunları Derneği Açıldı



Pakistan Türkiye Mezunları Derneği’nin açılış töreni, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteği ile 27 Ekim Çarşamba günü yapıldı. Dernek Pakistanlı Türkiye mezunlarının kendi aralarındaki ve Türkiye ile iletişimlerini güçlendirmeyi amaçlıyor. 


 Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) desteğiyle İslamabad Büyükelçimiz Sayın İhsan Mustafa Yurdakul ve TİKA İslamabad temsilcilerinin katılımları ile gerçekleştirilen açılış töreni ile  Pakistan Türkiye Mezunları Derneği çalışmalarına başladı. 

 Dernek, bin beş yüzün üzerinde Pakistanlı Türkiye mezunlarının kendi aralarındaki ve Türkiye ile iletişimini güçlendirmeyi hedefliyor. Dernek aynı zamanda Pakistan ve Türkiye arasındaki ikili ilişkilere mezunlar vasıtası ile katkı sağlamak için de çalışacak. 

 Pakistan Türkiye Mezunları Derneği’nin resmi kuruluş işlemleri YTB’nin desteği ile yaklaşık bir yıl önce tamamlanmıştı.  

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından 2017 yılında başlatılan Türkiye Mezunları Programı ile ülkemizdeki üniversitelerde eğitimlerini tamamlayan mezunlarla bağların koparılmaması adına çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda hem mezunlarla irtibatın güçlendirilmesi hem de kendi aralarındaki dayanışmanın artırılması amacıyla her yıl onlarla proje hayata geçiriliyor. Bu çerçevede, mezunların bulunduğu ülkelerde mezun buluşmaları tertip edilerek Türkiye Mezunları Derneklerinin kurulması için gayret gösteriliyor.   


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.