Haberler

Detay

Sırbistanlı Türkiye Mezunları İftarda Buluştu



Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Sırbistan’ın Novi Pazar şehrinde Türkiye’de yükseköğretim eğitimi almış mezunları iftar programında bir araya getirdi. Programda konuşan YTB Başkanı Mehmet Köse, buluşmalarla birlikte Türkiye Mezunlarıyla bağların daha da güçleneceğine dikkat çekti.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Sırbistan’ın Sancak bölgesinin Novi Pazar şehrinde, Türkiye Mezunlarını iftar programında bir araya getirdi. Boşnak Ulusal Konseyi (BNV) Başkanı Sulejman Ugljanin’in de katıldığı programda, mezunlar ile bağların daha da kuvvetli olmasını sağlayacak çalışmalar masaya yatırıldı. Başkan Mehmet Köse, Türkiye mezunlarına, ortak platformların kurulması ve güçlü iş birliğinin oluşturulması için çağrıda bulundu.

İftar programından sonra konuşan YTB Başkanı Mehmet Köse, mezunların iftar vesilesiyle bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Köse, buluşmanın amacının Sırbistan’da ve özellikle Sancak bölgesinde yaşayan Türkiye mezunları ile bağların güçlendirilmesi olduğunu söyledi.

MEZUNLARIMIZ TÜRKİYE İLE SIRBİSTAN ARASINDA KÖPRÜ OLACAK

Türkiye mezunlarının gelecekte bu bölgede Türkiye ile Sırbistan arasında iş birliği köprüsü oluşturacağını belirten Başkan Köse, mezunların bilgi ve tecrübelerini bölgedeki insanlarla paylaşması gerektiğini vurguladı. Köse, bölgede kültürel, toplumsal ve manevi değerlerin güçlenmesinin ekonomik gelişime bağlı olduğunu anlattı. Bu durumun doğrudan Türkiye veya başka bir ülkede eğitim görmüş mezunlarla alakalı olduğuna dikkati çeken Köse, “Bu mezunların bu bölgede hayat kurması, toplumun gelişimine katkı sağlaması gerekiyor” dedi.

Program kapsamında BNV ve Novi Pazar Belediyeleri de ziyaret edildi. Görüşmelerde Sancak bölgesinde yaşayan Boşnaklar için YTB ile birçok alanda iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiği belirtildi.


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.