Haberler

Detay

Sudan Türkiye Mezunları Derneği Hartum'da Açıldı



Türkiye’de çeşitli üniversitelerde eğitim alarak ülkelerine dönen Sudanlı mezunlar tarafından “Sudan Türkiye Mezunları Derneği” kuruldu. Derneğin açılışına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Sudan Eğitim Bakanı Asia Abdalla katıldı. Mezun derneğinin kurulmasıyla birlikte iki ülke arasındaki siyasi, kültürel, ekonomik ve ticari ilişkiler daha da güçlenecek.

Sudan Türkiye Mezunları Derneği’nin açılış kurdelesini Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Sudan Eğitim Bakanı Asia Abdalla birlikte kesti. Açılışa Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkanı Mehmet Köse, Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün, Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, MÜSİAD Sudan Başkanı Ammar Haron, bürokratlar, iş adamları ve Türkiye Mezunları katıldı. Açılışta konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’nin uluslararası eğitim çalışmalarına her geçen yıl daha fazla önem verdiğinin altını çizdi ve YTB aracılığıyla yürütülen Türkiye Bursları kapsamında Sudan’a sağlanan burs kontenjanının Cumhurbaşkanımızın talimatıyla arttırıldığının müjdesini verdi. Bakan Yılmaz, Sudan’ın Afrika ülkeleri arasında örnek çalışmaların yürütüldüğü ve öne çıkarılması gereken ülkelerden biri olduğunu belirtti.

Türkiye’de eğitim alarak ülkelerine dönen Sudanlı Türkiye Mezunları tarafından kurulan derneğin bunun bir nişanesi olduğunu ifade eden Yılmaz, bu vesileyle söz konusu çalışmaların çok daha etkili ve verimli olarak sürdürüleceğine inancının tam olduğunu dile getirdi.

Açılışta söz alan Sudan Milli Eğitim Bakanı Asia  Abdalla ise ilgili çalışmaların iki ülke ilişkilerine büyük katkı sağlayacağına inandığını, bugün açılan Sudan Türkiye Mezunları Derneğinin hayırlara vesile olmasını temenni ettiğini ifade etti.


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.