Haberler

Detay

Türkiye Mezunları Ailesi



Ülkemiz, uluslararası öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilen bir merkez haline gelmektedir. Buna bağlı olarak yükseköğretimini ülkemizde tamamlayarak mezun olan öğrenci sayısı da her geçen gün artmaktadır. Mezun olduktan sonra ülkesine dönen öğrencilerin Türkiye ve Türk kültürü ile olan ilişkilerinin sürdürülmesi hayati bir öneme sahiptir. Bu ilişkilerin devamı noktasında kurumsal bir yapı oluşturmak ve oluşturulan projeler ile eski mezunlarımızla yeniden iletişim tesis etmek amacıyla Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığımız uhdesinde Türkiye Mezunları Programı başlatılmıştır


  Başkanlığımız tarafından icra edilen Türkiye Mezunları Programı ile ülkemiz yükseköğretim kurumlarından, dil kurslarından ve akademilerden burslu olarak veya kendi imkanları ile eğitim alıp mezun olmuş, halihazırda dünyanın 169 ülkesinde yaklaşık 180 bin Türkiye Mezununa yönelik çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Türkiye Mezunları ile ülkemiz arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkileri geliştirmeye yönelik olarak Türkiye’de ve mezunların yaşadığı ülkelerde sektörel ve tematik mezun buluşmaları düzenlenmesi, yeni mezunlarla eski mezunları bir araya getiren portfolyolar oluşturulması, yurtdışında faaliyet gösteren Türk işadamlarıyla mezunların ortak bir platformda buluşturulması ve ülkelerde Türkiye Mezun Dernekleri kurulması gibi konular YTB tarafından büyük bir dikkatle yürütülen mezun çalışmalarıdır.

    Başkanlığımızın bu çalışmalardaki en büyük amacı Türkiye Mezunları ile ülkemiz arasındaki bağları güçlendirerek devam ettirmek ve Türkiye Mezunlarının kendi aralarındaki iletişimin devamlılığını sağlamaktır. Yürütülen çalışmalarla büyük Türkiye Mezunları ailesinin her bir ferdine ulaşmak Başkanlığımızın ana hedeflerindendir.



0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.