Haberler

Detay

Türkiye Mezunları Batum'da Buluştu



Türkiye’de eğitimlerini tamamladıktan sonra Gürcistan’a dönen Türkiye Mezunlarının katıldığı ‘Türkiye Mezunları - Gürcistan Buluşması’  Batum’da gerçekleştirildi. Programa YTB Başkanı Mehmet Köse, T.C. Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, Batum Ticaret Ateşesi Mikail Develiloğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda açılış konuşmasını YTB  Başkanı Mehmet Köse yaptı. Köse konuşmasında 2017 yılı ile birlikte ilan edilen Türkiye Mezunları Programına ilişkin bilgilendirmede bulundu. Köse’nin ardından Türkiye’deki eğitim kurumlarından mezun olmuş kişiler söz alarak kendilerini tanıttı ve  Türkiye'ye ilişkin tecrübelerini paylaştı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Mehmet Köse, Gürcistan'dan Türkiye'ye özellikle yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitim için gelecek öğrenci sayısının artmasını beklediklerini belirtti.

Mehmet Köse, Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğu'ndaki programda, 160 ülkeden 100 bin civarında kişinin Türkiye'de eğitim gördüğünü söyledi. Birçok ülkede Türkiye'deki üniversitelerde eğitim almış kişilerle buluştuklarını belirten Köse, Türkiye mezunlarıyla uzun vadeli ilişkilerin nasıl devam ettirilebileceğine yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Yapılan çalışmalar vesilesiyle Türkiye mezunlarının dünyanın farklı ülkelerinde kendileri ile benzer tecrübeler yaşamış, aynı dili konuşan ve Türk kültürünü bilen mezunlarla bir araya gelme imkânlarının artacağına vurgu yaptı.

YTB Başkanı Köse, programın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile Gürcistan'ın komşuluğun ötesinde akrabalık bağına sahip ülkeler olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki iyi ilişkileri daha ileri noktalara taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Bu bağlamda eğitim-kültür alanındaki iş birliğinin önemine işaret eden Köse, şunları kaydetti: "Şu anda Türkiye'de üniversitelerde eğitim alan 400 civarında Gürcü öğrenci var. Bunların yaklaşık 140'ı Türkiye burslusu olarak eğitim görüyor. Gürcistan'dan Türkiye'de eğitim almak için gelecek öğrenci sayısının özelikle master ve doktora alanında artmasını ümit ediyoruz."

Buluşmaya ev sahipliği yapan Başkonsolos Yasin Temizkan da Türkiye'de eğitim almış mezunların, başkonsolosluk veya büyükelçilikle yakın temasta bulunmalarının önemli olduğunu söyledi. Temizkan, "Siz iki ülkede yaşadınız, iki dili konuşuyorsunuz ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyoruz" dedi.

Program tüm davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen aile fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.

0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.