Haberler

Detay

Türkiye Mezunları Kurumsallaşıyor



Dünyanın 169 ülkesinde bulunan 180.000 Türkiye Mezununun ülkemiz ile ilişkilerinin devam ettirilmesi ve kendi aralarındaki iletişimin sağlanması amacı ile Başkanlığımız bünyesinde yürütülen Türkiye Mezunları çalışmalarının en önemli kısmını mezunlarımızın kurumsallaşma çabalarına verilen destek oluşturmaktadır. Bu kapsamda 28 ülkede 30 Türkiye Mezunları Derneği kurulmuştur.

Türkiye Mezunları Derneklerinin uluslararası standartlarda kurumsallaşmaları ve uluslararası arenada karşılığı olan dernekler haline gelmeleri önemli bir konu olarak görülmektedir. Başkanlığımız mezun derneklerinin sivil toplum ruhuna uygun, proje üreten, uygulayan ve hayata geçiren, başka bir deyişle kendi ayakları üzerinde durabilen bir yapıya kavuşmalarını desteklemekte ve teşvik etmektedir.

Türkiye Mezunları Dernekleri, çeşitli projeler vasıtasıyla Başkanlığımız tarafından desteklenmektedir. Mezun derneklerinin faaliyetlerinin desteklenmesi amacı ile ilan edilen Mezun Ağı Geliştirme ile Kurumsal İletişim ve Görünürlük proje destek programları kapsamında 2020 yılında toplam 56 projeye destek verilmiştir. Bu projeler arasında Türkiye Bursları Tanıtım ve Oryantasyon Programları, Türkçe kursları projeleri, Türk kültür günü projeleri gibi projeler yer almaktadır.


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.