Haberler

Detay

Türkiye Mezunları Medya Akademisi



Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Medya, Basın-Yayın, Gazetecilik, İletişim, Sosyal Medyada İletişim ile ilgilenen Türkiye Mezunlarına yönelik Anadolu Ajansı ile eğitim serileri başlatıyor.

YTB-AA işbirliğinde Türkiye Mezunlarına yönelik medya eğitimleri serisinin ilk basamağını ‘Yeni Nesil Medya Eğitimi’ oluşturmaktadır.  15-19 Mart 2021 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleşecek eğitim sonunda katılan Türkiye Mezunlarına sertifika verilecektir.

Türkiye Mezunlarına yönelik ‘Yeni Nesil Medya Eğitimi’nin birincisi için başvurular 25 Ocak- 17 Şubat 2021 tarihleri arasında alınacaktır. 

NOT: Türkiye Mezunlarına yönelik medya eğitimleri serisinin ikinci basamağı olarak ‘Yeni Nesil Medya Eğitimi’ne katılan Türkiye Mezunlarından ilgililere AA’nın Diplomasi Muhabirliği eğitimi, Ekonomi-Finans Muhabirliği Eğitimi, Enerji Muhabirliği Eğitimi, Savunma Muhabirliği Eğitimi, İnsani Yardım Haberciliği Eğitimi, Veri Gazeteciliği Eğitimlerinden biri verilecektir. İkinci aşama eğitimin yukarıda belirtilen eğitimlerden hangisi olacağına ilk aşama eğitime katılan Türkiye Mezunları ile karar verilecektir.

Başvuru için tıklayınız . 

SIKÇA SORULAN SORULAR

1.     Türkiye Mezunları Medya Akademisinin amacı nedir?

Türkiye Mezunları Medya Akademisinin amacı, medya ve basın-yayın sektörü ile ilgili Türkiye Mezunlarımızın mesleki gelişimlerine katkı sağlamaktır.

2.     Türkiye Mezunları Medya Akademisi eğitimlerinin yöntemi ne olacaktır?

Türkiye Mezunları Medya Akademisi eğitimlerinin, eğitmenlerin sunumlarının ardından, katılımcıların soru ve yorumları ile interaktif gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

3.     Türkiye Mezunları Medya Akademisi eğitimlerinin dili ne olacaktır?

Türkiye Mezunları Medya Akademisi eğitimleri, Türkçe dilinde yapılacaktır.

4.     Türkiye Mezunları Medya Akademisinin ilk aşaması ne olacaktır?

Türkiye Mezunları Medya Akademisinin ilk aşaması, ‘Yeni Nesil Medya Eğitimi’ olacaktır.

5.     Yeni Nesil Medya Eğitiminin amacı nedir?

 Medya ve basın-yayın alanında faaliyet gösteren Türkiye Mezunlarımızın, medya sektöründe yaşanan değişime uygun, donanımlı birer çalışan olmalarına katkı sağlamaktır.

6.     Yeni Nesil Medya Eğitiminin başvuru tarihi nedir?

Yeni Nesil Medya Eğitiminin birincisinin başvuruları 25 Ocak-17 Şubat 2021 tarihleri arasında alınacaktır.

7.     Yeni Nesil Medya Eğitimi başvuruları nasıl yapılmaktadır?

Yeni Nesil Medya Eğitimi başvuruları, https://www.turkiyemezunlari.gov.tr/ adresinden yönlendirileceğiniz online bir sistem üzerinden alınacaktır.

8.     Yeni Nesil Medya Eğitimi ne zaman gerçekleştirilecektir?

Yeni Nesil Medya Eğitiminin birincisi 15-19 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

   9.     Yeni Nesil Medya Eğitimine kimler başvurabilir?

Yeni Nesil Medya Eğitimi lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde iletişim bilimleri, gazetecilik, görsel iletişim tasarımı, radyo ve televizyon yayıncılığı, radyo televizyon sinema, radyo televizyon tekniği, radyo televizyon teknolojisi, sinema, sinema ve televizyon, televizyon haberciliği ve programcılığı, yeni medya ve gazetecilik alanından Türkiye Mezunlarının yanında medya, basın-yayın, gazetecilik, iletişim, sosyal medyada iletişim ile ilgilenen ve Türkiye’de sosyal bilimler alanında eğitim almış olan Türkiye Mezunlarının da başvurusuna açıktır.

10.  Yeni Nesil Medya Eğitimi kim tarafından verilecektir?

Yeni Nesil Medya Eğitimi, Anadolu Ajansı Haber Akademisinin alanında uzman ve deneyimli eğitmenleri tarafından verilecektir.

11.  Yeni Nesil Medya Eğitimi nerede gerçekleştirilecektir?

Yeni Nesil Medya Eğitimi, çevrim içi ortamda gerçekleştirilecektir.

12.  Yeni Nesil Medya Eğitiminin ikincisi için başvurular ne zaman alınacaktır?

Yeni Nesil Medya Eğitiminin ikincisinin, talebe göre, ilk Yeni Nesil Medya Eğitiminin sonrasında alınacaktır.

13.  Türkiye Mezunları Medya Akademisinin ikinci aşaması ne olacaktır?

Türkiye Mezunları Medya Akademisinin ikinci aşaması, Anadolu Ajansı tarafından verilen Diplomasi Muhabirliği eğitimi, Ekonomi-Finans Muhabirliği Eğitimi, Enerji Muhabirliği Eğitimi, Savunma Muhabirliği Eğitimi, İnsani Yardım Haberciliği Eğitimi, Veri Gazeteciliği Eğitimlerinden bir veya ikisi olacaktır.

14.  Türkiye Mezunları Medya Akademisinin ikinci aşamasının hangi eğitim olacağına nasıl karar verilecektir?

İkinci aşama eğitimin yukarıda belirtilen eğitimlerden hangisi olacağına, interaktif gerçekleşecek Yeni Nesil Medya Eğitimlerine katılan Türkiye Mezunları ile beraber karar verilecektir.

Türkiye Mezunları Medya Akademisi ile ilgili soru, görüş, öneri ve katkılarınızı iletmek için info@turkiyemezunlari.gov.tr e-posta adresinden bize ulaşabilirsiniz. 


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.