Haberler

Detay

Türkiye Mezunları Pakistan'ın Başkenti İslamabad'da Buluştu



Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Pakistanlı Türkiye Mezunlarını başkent İslamabad’da düzenlenen programla bir araya getirdi. Düzenlenen mezun buluşması sayesinde Türkiye’deki üniversitelerde eğitim alarak ülkesine dönen mezunlar aralarındaki diyaloğu geliştirirken Türkiye ile olan bağlarını da kuvvetlendirdi.

İslamabad Büyükelçisi Sadık Babür Girgin’in selamlama konuşması sonrasında mezunlara hitap eden YTB Başkanı Mehmet Köse, iki dost ülkenin kendi aralarındaki öğrenci hareketliliğinin hak ettiği seviyelere çıkarılması gerektiğini ifade etti. Türkiye’de Pakistan Mezunları Derneği (PAMDER) kurulduğunu, Pakistan’dan mezun olan Türklerin ülkemizde önemli kurumlarda ve pozisyonlarda bulunduklarını belirten Köse aynı kurumsallaşmanın Pakistan’da Türkiye mezunları tarafından sağlanmasını temenni ettiğini belirtti.

YTB’nin yurtdışı vatandaşlar, kardeş topluluklar ve devlet burslarına ilişkin işleri koordine eden bir kurum olduğunu belirten Başkan Köse kardeş topluluklara mensup Türkiye mezunlarına yurtdışında yaşayan vatandaşlar kadar ehemmiyet atfettiklerini söyledi. Köse konuşmasında ayrıca İslam dünyasının iki önemli ülkesi olan Türkiye ve Pakistan’ın ülkelerine, bölgelerine ve dünyaya katkı sunabileceklerini, yetişmiş insan kaynağının üçüncü ülkelere yönelmesinin önüne geçilmesi gerektiğini ve iki ülkenin eğitim altyapı yatırımlarının önemini vurguladı.

Türkiye Mezunları logosunun ve internet sitesinin hazırlandığı belirten Başkan Köse, bu çalışmaların mezunlara ait olduğunu, her türlü faaliyetlerinde kullanabileceklerini, sitenin ikinci versiyonunda çeşitli platformlar vasıtası ile dünyanın her yerinden mezunlar ve mezun dernekleri ile iletişim kurabileceklerini belirtti. Köse; Türkiye mezunları sitesinde ilk iş ilanının Anadolu Ajansı Endonezce ve İspanyolca servisleri için ihtiyaç duyulan nitelikli personele ilişkin olduğunu ve yapılan ilanın başarı ile sonuçlandığını söyledi.

Buluşmada konuşan Yüksek Öğretim Komisyonu Başkan Yardımcısı Ershad Ali, kendisinin Türkiye mezunu olmadığını ancak Türkiye’ye her gidişinde şiddetli bir biçimde etkilendiğini belirterek iki ülke arasında eğitim alanında gerçekleştirilen ve yapılaması planlanan faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulundu. 

0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.