Haberler

Detay

Türkiye Mezunları Ürdün İrbid'de Buluştu



Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Ürdünlü Türkiye Mezunlarını İrbid’de düzenlenen programla bir araya getirdi. Düzenlenen mezun buluşması sayesinde Türkiye’deki üniversitelerde eğitim alarak ülkesine dönen mezunlar aralarındaki diyaloğu geliştirirken Türkiye ile olan bağlarını da kuvvetlendirdi.

YTB tarafından dünyanın dört bir yanında düzenlenen mezun buluşmaları devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye’de çeşitli üniversitelerde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim alarak ülkelerine dönen ve İrbid’de ikamet eden 80’e yakın Ürdünlü mezun düzenlenen törenle bir araya geldi. İrbid Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa İrbid Ticaret Odası Başkanı Muhammed A. Al-Shoha, Yermük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Muhammed Thalji, Yermük Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölüm Başkanı Eymen Hayejneh, TİKA Ürdün Koordinatörü M. Sıddık Yıldırım, YTB Ortadoğu Koordinatörü M. Nedim Aslan ve YTB Uzmanı Sevinç Ebru Temel katıldı.

TÜRKİYE DÜNYANIN EN GÜÇLÜ EKONOMİLERİNDEN BİRİ OLMAYI BAŞARDI

Türkiye’nin son 15 yılda diğer sektörlerin yanı sıra sanayi sektöründe yaptığı sıçramanın altını çizen İrbid Ticaret Odası Başkanı Muhammed A. Al-Shoha, yatırımcılara tanınan ayrıcalıklar sebebiyle Türkiye’nin artık Avrupa’nın kendisine çekmeye çalıştığı gözde bir ekonomi haline geldiğini belirtti. Ekonomide parlayan yıldız olan Türkiye’nin sosyal, siyasal ve kültürel alanda yükselişine de vurgu yapan Al-Shoha, Türkiye’nin fahri elçileri olan mezunlarına gösterdiği ilgi ve alakanın takdire şayan olduğunu ve böylesi bir çalışmaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

İRBİD’DEKİ TÜRKİYE MEZUNLARININ HEYECANI UMUT VERİCİ

YTB’nin Türkiye Mezunlarına yönelik yürüttüğü çalışmalar dahilinde 2017 yılı içerisinde 30 ülkede mezun derneği kurmayı hedeflediğini belirten YTB Ortadoğu Koordinatörü M. Nedim ASLAN, bu kapsamda İrbid’de toplanmış kalabalığın heyecanının umut verdiğini belirtti. 1960’lardan 2000’lere kadar farklı yıllarda mezun olmuş farklı sektörlerde hizmet eden Türkiye mezunlarının Türkiye’nin Ürdün’deki gönüllü temsilcileri olduklarını vurgulayan Aslan, hem Amman hem İrbid’deki mezunların el birliğiyle güzel çalışmalara imza atacaklarından şüphe duymadığını ifade etti.

TÜRKİYE’NİN MEZUNLARINA GÖSTERDİĞİ ALAKAYA MİNNETTARIZ

Kendisi de Türkiye Mezunu olan Yermük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Muhammed Thalji, ikinci vatanları olarak gördükleri Türkiye ile anavatanları Ürdün arasında dostluk ilişkilerinin tesisinde mezunlara düşen rolün farkında olduklarını, bu doğrultuda ulaşabildikleri kadar fazla sayıda mezuna ulaşmayı ve birlik halinde farklı çalışmalara imza atmayı hedeflediklerini belirtti. Bu doğrultuda YTB bünyesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin mezunlarına gösterdiği alakaya minnettar olduklarını ve bu toplantıya davet edilmelerinden şeref duyduklarını ifade etti.

0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.