Haberler

Detay

Türkiye Mezunları Zambiya'da Buluştu



Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), tarafından Zambiya’nın Başkenti Lusaka’da “Türkiye Mezunları Buluşması” düzenlendi.

Türkiye’nin Lusaka Büyükelçiliği ve YTB’nin ev sahipliğinde yapılan programa YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf, Büyükelçi Şebnem İncesu, Türkiye Mezunları ve birçok davetli katıldı. YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf, Zambiyalı Türkiye Mezunları ile buluşmaktan memnun olduklarını dile getirerek, ileriki yıllarda mezun sayısının artacağını belirtti. Kardeş ülke Zambiya’nın derdinin Türkiye’nin de derdi olduğunu ifade eden Yusuf, bundan dolayı Türkiye Mezunları’nın Zambiya’nın gelişiminde önemli roller üstleneceğini aktardı. Zambiya’da yapılan resmi görüşmelere de değinen Yusuf, Türkiye olarak daha fazla Zambiyalı öğrenciye eğitim imkânı sunmak istediklerinin altını çizerek, Türkiye Bursları’nın Zambiya’da daha etkin bir şekilde tanıtılmasının önemli olduğunu vurguladı.
Büyükelçi Şebnem İncesu ise, Türkiye mezunlarının ikili ilişkilere olumlu katkılar sunacaklarını, Büyükelçilik olarak her zaman Türkiye Mezunları’nı destekleyeceklerini dile getirdi.
 

0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.