Haberler

Detay

Türkiye Mezunu İş İnsanları ve Uluslararası İş Konseyi Temsilcilerinden Ekonomik Değerlendirme Toplantısı



Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) koordinasyonunda Balkan, Afrika ve Ortadoğu ülkelerinden Türkiye Mezunu iş insanlarıyla, DEİK ve TİM temsilcileri “Pandemi Sonrası Ekonomi Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirdi. Dijital platformda gerçekleştirilen toplantılarda pandemi sürecinin ekonomiye etkisine dikkat çekilirken, Türkiye ve ilgili ülkeler arasındaki ekonomik kapasiteye katkı sağlayacak çalışmalar da masaya yatırıldı.

 

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB); kardeş, soydaş ve akraba toplulukların bulunduğu ülkelerle ekonomik ilişkilerin daha da gelişmesi için Türkiye Mezunu iş insanlarıyla uluslararası iş konseyi temsilcilerini bir araya getiriyor. Bu kapsamda pandemi sonrası ekonomik durumları masaya yatırmak ve oluşan sorunlara çözüm önerileri sunmak için “Türkiye Mezunu İş İnsanlarıyla Pandemi Sonrası Ekonomi Değerlendirme Toplantısı” programları başlatıldı. YTB koordinasyonunda dijital platformda gerçekleştirilen toplantılarda uluslararası iş konseyleriyle Türkiye Mezunu iş adamları bir araya gelerek ilgili ülkelerdeki güncel ticari, ekonomik ve mali durumları değerlendiriyor. Çalışma kapsamında bölge ekonomilerine yine perspektifler sunularak yeni projeler masaya yatırılıyor.  Bu çerçevede Balkan, Afrika ve Ortadoğu ülkelerinden Türkiye Mezunu iş insanları Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve  Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) temsilcileri ile bir araya geldi. Balkan ve Afrika ülkeleriyle olan toplantılara YTB Başkanı Abdullah Eren başkanlık ederek çalışmanın amacı ve Türkiye Mezunları çalışmalarının vizyonuna ilişkin bilgiler verdi. Ortadoğu ülkeleriyle olan toplantıya ise YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf başkanlık etti.

 

YTB’nin çalışmaları arasında Türkiye Mezunlarına yönelik faaliyetlerin önemli yer tuttuğunu aktaran Başkan Eren, bu çerçevede kurulan mezun derneklerinin ülkeler arası ilişkileri büyük katkı sağladığını kaydetti. Türkiye Bursları çalışmalarını ilgili ülkelerin kalkınmalarına ve Türkiye’nin yatırımlarına yönelik yaptıklarını dile getiren Başkan Eren, mevcut öğrencileri ve Türkiye Mezunlarını sektörü yönlendirme noktasında DEİK ile protokol imzaladıklarını, TİM ile olan protokolün de imza aşamasında olduğunu bildirdi.


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.