Haberler

Detay

Türkiye: Yükseköğretimin Yeni Cazibe Merkezi



Asya ve Avrupa arasında köprü konumunda bulunan ülkemiz; eşsiz coğrafi konumunun yanı sıra kültürel zenginlik ve çeşitliliği, Orta Asya’dan Balkanlara uzanan köklerinden beslenen derin tarihi ve kültürü ile kendine has bir mutfağa, sanata, müziğe ve mimariye sahiptir. Bütün bunların yanında Türkiye güçlü bir ekonomiye, dinamik bir sivil topluma ve gelişmiş bir demokrasiye sahiptir.

Ülkemizin uluslararası öğrenciler için cazibe merkezi haline gelmesindeki en önemli sebeplerden bir tanesi de yükseköğretim kalitesidir. Türkiye’nin dış politika hedefleri ile uyumlu ve ülkemizin dünyadaki konumuna uygun, çok boyutlu ve çok taraflı bir yükseköğretim politikası bütün kurumlarımız tarafından büyük bir başarı ile yürütülmektedir. Hiç kuşkusuz yükseköğretimin en temel kurumları üniversitelerdir.

Üniversitelerimizin artan eğitim kalitesi, alanında uzman akademisyen kadrosu ve uluslararasılaşma politikaları Türk yükseköğretimini bambaşka noktalara taşımaktadır. Bütün bu nedenlere bağlı olarak ülkemizde eğitim gören uluslararası öğrenci sayısı her geçen gün artmaktadır.  Güncel rakamlara göre 17 bini burslu olmak üzere 150 bin uluslararası öğrenci ile ülkemiz dünyada en çok uluslararası öğrenci ağırlayan ülkeler arasındadır. Ülkemiz 2023 yılına kadar 200 bin uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapmayı amaçlamaktadır.



0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.