Haberler

Detay

YTB ile AA iş birliğinde Türkiye Mezunlarına Yönelik 'Yeni Nesil Medya Eğitim Programı' Sona Erdi



YTB ile AA iş birliğinde medya, iletişim, basın-yayın, gazetecilik ve sosyal medyada iletişim konularıyla ilgilenen Türkiye mezunlarına yönelik "Yeni Nesil Medya Eğitim Programı" tamamlandı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkanı Abdullah Eren, 15-19 Mart'ta çevrim içi düzenlenen eğitim programının kapanışında katılımcılarla bir araya geldi.

YTB olarak Türkiye mezunlarına yönelik farklı birçok alanda eğitim ve kapasite geliştirme programları düzenlediklerini belirten Eren, Anadolu Ajansı (AA) iş birliğindeki "Yeni Nesil Medya Eğitim Programı"nın da bu kapsamda düzenlendiğine işaret etti.

Eren, programda farklı medya alanlarından ders içeriklerinin yer aldığını ve dünyanın 7 kıtasından 32 Türkiye mezununu bu programa dahil ettiklerini söyledi.

Türkiye’nin son yıllarda AA ve TRT başta olmak üzere medya alanındaki kapasitesini yurt içi ve yurt dışında oldukça artırdığını aktaran Eren, "Bu yaptığımız çalışmalarda sizlerin Türkiye’nin bu bilgi birikiminden faydalanmanızı istiyoruz. Aynı zamanda bulunduğunuz ülkelerde yapacağınız çalışmalarda da Türkiye’deki ilgili kurumlarla irtibatta olmanızı istiyoruz.” diye konuştu.

Yeni medya ve dijital medyanın artan gücü ve etkisinin farkında olunması gerektiğini vurgulayan Eren, şunları kaydetti:

“Bizim yapmamız gereken bu yeni medya alanını doğruluğu yaymak ve hakikati güçlendirmek için kullanmak olmalı. Biz de bunun için gayret gösteriyoruz. Diğer taraftan, bu alanda çalışma yapan mezunlarımızın da kapasitesini geliştirmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonra mezunlarımıza yönelik faaliyetlerimizin de inşallah sayısını artıracağız."

Eren, Türkiye’nin desteğiyle gelecek dönemde dünyanın birçok farklı ülkesinde Türkiye mezunu gazeteci, sinemacı, radyocu ve habercilerin içerik üretmelerini ve yayın yapmalarını ümit ettiklerini söyledi.


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.