Haberler

Detay

YTB, Tanzanya'da Türkiye Mezunlarını Buluşturdu



Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Tanzanya’nın Darüsselam kentinde Türkiye’deki üniversitelerden mezun Tanzanyalıları buluşturdu.

YTB, dünyanın 160 ülkesine yayılmış 100 binin üzerinde Türkiye Mezunu arasında etkileşimi artırmaya yönelik mezun buluşmaları programları organize etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Tanzanya’nın Darüsselam kentinde düzenlenen Mezunlar Buluşması’na, TBMM Tanzanya-Türkiye Dostluk Grubu Başkanvekili Nevzat Ceylan, Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Cihad Demirli, Tanzanya Savunma Bakanı Hüseyin Mwinyi, Tanzanya Müftüsü, Darüsselam Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

MEZUN BULUŞMASI İKİ ÜLKE AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1992 yılında mezun olan Tanzanya Savunma Bakanı Hüseyin Mwinyi, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de eğitim görmekten mutluluk duyduğunu belirterek İstanbul’un dünyanın en güzel şehri olduğunu ve her zaman İstanbul’u ziyaret etmek istediğini dile getirdi. YTB'nin, Tanzanya’daki Türkiye Mezunlarını bir araya getirmesinin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Mwinvi, Türkiye Mezunu olarak her zaman Türkiye’nin çabalarına destek vereceğini kaydetti. TBMM Türkiye-Tanzanya Dostluk Grubu Başkanvekili Nevzat Ceylan da, Tanzanya’nın gelişimine Türkiye’nin her zaman katkı sunduğunu ve bundan sonra da sunacağını söyledi.

TÜRKİYE MEZUNLARI BİRÇOK ALANDA HİZMET VERİYOR

YTB Başkanı Mehmet Köse programda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin, Afrika’nın ve özelde Tanzanya’nın insan kaynağını yetiştirmeye çalıştıklarını ifade ederek Tanzanya’nın sağlık, eğitim, siyaset ve birçok alanında Türkiye Mezunlarının görev aldığını görmekten memnuniyet duyduğunu bildirdi.


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.