Haberler

Detay

YTB Tarafından Kazakistan'da "Türkiye Mezunları Buluşması" Düzenlendi



Almatı'da düzenlenen programa, Türkiye'nin Almatı Başkonsolosu Kağan Yılmaz, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf, Türkiye mezunları, akademisyenler ve iş adamları katıldı.

Yılmaz, yaptığı konuşmada, bu yıl ilk kez düzenlenen buluşmanın, gelecek yıllarda da yapılmasını arzu ettiğini belirtti.

Yusuf da Türk cumhuriyetlerinin nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak için başlatılan öğrenci projesinin, zaman içinde geliştirilerek "Türkiye Bursları" adı altında kurumsallaştığını söyledi.

Türkiye'nin Kazakistan'a yönelik faaliyetlerinde çıkar gözetmediğini dile getiren Yusuf, bu faaliyetlerde karşılıklı kalkınmanın amaçlandığını kaydetti.

İki ülkenin çok sayıda uluslararası öğrenciye ev sahipliği yaptığına işaret eden Yusuf, "Türkiye'den mezun olan Kazaklar ile Kazakistan'dan mezun olan Türkler, iki ülke arasında dayanışma köprüsü olacak." dedi.

Mezunlardan Marat Şirimbayev de "Kazakistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını aldığı zor döneminde, Kazakistanlı gençlere kendi üniversitelerinde kaliteli eğitim alma imkanı sağlayan Türkiye'nin bu yardımı ve desteği, Kazakistan ile olan kardeşliğinin delilidir." diye konuştu.


0 Yorum

Bizimle İletişime Geçin 👋

Görüş, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.